Opbouw Bospop in volle gang

(Foto’s) Manitou’s rijden af en aan en tientallen vrijwilligers rennen over het weiland om voor vrijdag een festivalterrein gereed te maken.

Twee weken geleden was het terrein nog een kaal weiland en intussen zijn de contouren van het Bospop festivalterrein duidelijk zichtbaar. De tenten, waaronder de grote witte rocktent, en het podium sieren inmiddels de skyline van Weert-Noord. Voorbijgangers op de snelweg A2 kunnen duidelijk zien dat Weert komend weekend een feestje gaat vieren.

Om het allemaal mogelijk te maken werken elke dag tientallen vrijwilligers zich in het zweet. Het is aanpoten, want alles moet stevig staan en in de grond zitten. Maar buiten de bouw moeten ook alle administratieve zaken en ICT worden geregeld. Er komt veel werk bij kijken waarvan je wellicht niet snel bewust bent. Het is teveel om op te noemen. Maar komend weekend wordt het weer genieten, dat staat al vast.

De opbouw vordert in elk geval snel. Bekijk een impressie.