Twee parkeersystemen gehackt

4 reacties

Op zondagavond 8 juli j.l. zijn de parkeergarage aan het Stationsplein en de parkeerplaats op kantorenlocatie Centrum-Noord getroffen door een hack van buitenaf. Onbekenden hebben geprobeerd om gegevens over te nemen en hebben de besturing van de parkeergarage geblokkeerd, zo staat in een brief aan de gemeenteraad.

Direct na het constateren heeft de gemeente, om hinder voor abonnementhouders en andere gebruikers te voorkomen, de slagbomen opengezet gedurende de storing. De computersystemen zijn inmiddels geblokkeerd. De gegevens zijn overzet op een nieuwe parkeerpas. De parkeerplaatsen kunnen daarmee weer in gebruik worden genomen.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de huidige toegangspassen van de parkeergarage Stationsplein en Centrum-Noord geblokkeerd. Dit geldt ook voor de parkeerbundels. Het gaat hier om ca 90 abonnementen en 30 parkeerbundels. De digitale veiligheidsmaatregelen zijn inmiddels aangescherpt. Ook is er aangifte gedaan bij de politie.

Kleine kans op datalek

Er wordt aangegeven dat er een kleine kans bestaat dat er persoonsgegevens zijn buit gemaakt. De computersystemen zijn inmiddels overgezet, extra beveiligd en weer operationeel. Gebruikers van een abonnement worden geïnformeerd. Zij ontvangen vanaf woensdag en anders zo snel als mogelijk, een nieuwe toegangspas.

Aanscherping bij andere garages

De gemeente Weert kent meerdere parkeerlocaties. Uiteraard zijn ook bij deze garages de digitale veiligheidsmaatregelen aangescherpt, aldus de burgemeester aan de gemeenteraad.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties