(Foto’s) Afgelopen zaterdag bood DUS Weert een ‘hard copy’ van de Enquête Weekmarkt Weert aan, aan wethouder Tessa Geelen. Dit gebeurde op de Markt, tijdens de weekmarkt. Voor de gelegenheid waren ook vertegenwoordigers van de marktkooplui, binnenstadondernemers en Bewoners Organisatie Binnenstad aanwezig.

Aanleiding

In de gemeenteraadsvergadering van 23 november 2017 dienden 3 fracties een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ in. Het onderwerp was de herziening van het marktbeleid van Weert. Deze motie droeg het college op: de haalbaarheid en het draagvlak te onderzoeken van het wijzigen van het marktbeleid.

Broedplaats DUS Weert heeft het initiatief genomen om de situatie van de weekmarkt in Weert eens te onderzoeken en heeft daarom een enquête gehouden onder 3 verschillende belangengroepen, te weten: bezoekers van de markt, marktkooplui en de binnenstadondernemers.

Resultaten

Tijdens de enquête kwamen kreeg men veel suggesties voor verbetering. Het zijn er teveel om op te noemen, maar denk aan het mixen van ‘food’ en ‘non-food’, meer aanbod en meer variatie, tijden die aansluiten op de winkeltijden, marktkramen niet met de achterkant naar de winkels, voorkomen van lege plekken, actievere marktmeester en beter (online) communicatie.

Men heeft allemaal hetzelfde doel en dat is de weekmarkt in Weert verbeteren en levendig houden. Een klus waar de komende periode aan gewerkt zal worden. Wethouder Geelen was in elk geval erg blij met de overhandigde resultaten.

Het is slechts een greep uit de suggesties. Benieuwd naar alle resultaten? Bekijk ze via: https://dusweert.nl/dusweert/enquete-weekmarkt-weert/.