Imkerij Weerterland stopt ermee

De afgelopen vijf jaar hebben Vincent & Anthony van Imkerij Weerterland met veel plezier voorlichting gegeven, projecten op poten gezet voor bestuivende insecten en biotoop verbetering, een honingzemerij gerund en talloze lezingen gegeven en bijgedragen aan symposia.

Dit deden ze zonder subsidies, onkostenvergoedingen of salaris omdat ze het belang van bestuivende insecten en de gevaren die hen bedreigen nooit onderschatte en onze niet aflatende aandacht verdienen. Hun activiteiten speelden zich vooral achter de schermen af en onzichtbaar voor het grote publiek.

De twee á drie keer in het jaar dat de activiteiten enige nieuwswaarde hadden werden doorgaans positief ontvangen echter krachten die groter blijken bedreigden hun werk voortdurend. Soms openlijk zoals het vergiftigen van de bijenkasten in Stramproy maar meestal waren de bedreigingen heimelijk en in het geniep en werden indringender.

Schokkend en stuitend is het feit dat tal van huns inziens pesterijtjes uit de imkerwereld komen en mogelijk met dubieuze semi commerciële inslag gepleegd werden. Samen konden ze dit goed aan maar nu ook hun netwerk van lokale overheid, milieu-, natuur- en monumentenverenigingen slachtoffer (dreigen te) worden van het vergif dat afgunst heet, hebben ze besloten hun activiteiten per direct te staken.

Lopende projecten (zoals Onze molenberg zzzoemt een samenwerkingsverband tussen de Molenstichting Weerterland en de St. Annamolen op Keent) zullen door derde, onafhankelijke partijen worden overgenomen.

Het rest beide heren op te merken het publiek en betrokkenen te bedanken voor de geweldige samenwerking: “het was geweldig met u te werken! Dank voor alle steun, vertrouwen en plezier die we hebben gehad!” aldus Vincent en Anthony.