Veertien nieuwe imkers in Weert en Nederweert

Plaats een reactie
Ingestuurde foto

Afgelopen maand heeft imkervereniging St. Ambrosius Weert & Nederweert veertien imkers mogen verwelkomen. Tijdens de St. Ambrosius-viering ontvingen de imkers hun welverdiende diploma. St Ambrosius is de patroonheilige van de imkers.

De basiscursus imkeren bestond uit theorie- en praktijklessen. De leslocatie was bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man (NMC) te Weert.

Zelf imker worden

Wil je zelf ook imker worden? Dat kan. In 2024 worden er opnieuw een basiscursus en een jeugdcursus imkeren aangeboden door imkerverening St. Ambrosius.

Basiscursus imkeren

Op 30 januari 2024 om 19.30 uur vindt er een informatieavond plaats in het NMC te Weert over de basiscursus imkeren. Deze cursus bestaat uit 4 theorie- en 10 praktijklessen. De theorielessen starten in februari en vinden plaats op dinsdagavond van 19.30 tot ca. 22.00 uur. Tijdens de informatieavond wordt de planning bekend gemaakt.

De praktijklessen worden gegeven vanaf maart op zaterdagochtend om 09.30 uur.
Iedere cursist krijgt tijdens de opleiding een bijenvolkje. De cursus zal worden afgesloten met een examen en het NBV-diploma basiscursus bijenhouden.

Meer informatie is te vinden via de volgende link:
https://cursus.debijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren/VbR0rww17k#info.

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding bestaat uit 4 theorie-/praktijklessen op zondagochtenden en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Na deelname krijgen de deelnemers een imkercertificaat. Meer informatie hierover is te vinden via deze link:
https://cursus.debijenhouders.nl/cursussen/jeugdcursus/Mbzpau0w2Q#info.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie