Vlindertelling bij NMC in Weert

Plaats een reactie
Foto door: IVN / NMC Weert - Citroenvlinder

Op zondag 5 augustus aanstaande wordt de landelijke vlindertelling gehouden. Deze activiteit vindt ook plaats in en bij het NMC de IJzeren Man in Weert.

De afgelopen periode is het prima vlinderweer geweest. Maar er is meer nodig om het vlinders naar hun zin te maken. Vlinders en rupsen hebben voedsel nodig om in leven te blijven en zich te ontwikkelen. Sommige rupsen zijn heel erg kieskeurig en eten maar van één bepaalde plantensoort of plantenfamilie. Vlinders stellen ook eisen aan het landschap en hebben behoefte aan beschutte, zonnige plekjes. In de winter overleven vlinders als ei, rups, pop of volwassen vlinder afhankelijk van de soort.

De vlinderstichting doet veel onderzoek naar vlinders en door vlindertellingen te organiseren helpen we de vlinderstichting om de vlinderstand nog beter in beeld te krijgen. Bovendien is het een leuke bezigheid om vlinders te spotten, immers vlinders hebben een hoge aaibaarheidsfactor.

Programma

Ze beginnen om 13 uur in het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man met een inleiding over de vlinders die ze kunnen verwachten. Van elke soort krijg je een afbeelding te zien en wordt een bijzonderheid verteld. Daarna wordt er nog een en ander verteld over de bouw en het leven van vlinders in het bijzonder. Daarna, zo rond 14.00 uur, gaan ze samen de prachtige tuin van het centrum in. In deze tuin staan veel bloeiende planten die veel vlinders en andere insecten lokken. De tuin wordt met veel zorg onderhouden door vrijwilligers die wekelijks actief zijn.

Gedurende een uur tellen ze de vlinders. Door de inleiding en andere informatie zul je deze nu op naam kunnen brengen. Wanneer je nog vragen hebt kun je terecht bij één van de IVN vrijwilligers die je graag zal helpen. Na dat uur sluiten ze de activiteit gezamenlijk in het centrum af.

Informatie

Datum: Zondag 5 augustus 2018
Tijd: 13.00-15.00 uur
Plaats: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert (nabij het zwembad achteraan de parkeerplaats)
Inlichtingen: Ad Havermans 0495-533271 of Hub Jetten 0495-538281
Deelname is gratis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie