Zusters 175 jaar in Weert

Algemeen 1 reactie 1 min. leestijd

(Foto’s) De Zusters Birgittinessen zijn al 175 jaar aanwezig in Weert. Dat werd zaterdag gevierd met een eucharistieviering in de St. Martinuskerk en aansluitend een tuinfeest.

De zusters zijn nog altijd zeer geliefd in Weert. Dat bleek ook wel weer aan de hoge opkomst. De St. Martinuskerk zat van voor tot achter vol met mensen die hen een warm hart toedragen. Ook de hulpbisschop, burgemeester Heijmans, Gedeputeerde Mackus en Mgr. Wim van der Valk waren bij de viering aanwezig.

Penning van Verdiensten

De zusters zijn voor oorsprong slotzusters. Tot een aantal jaren geleden leidden ze een teruggetrokken bestaan. Maar tijden veranderen en ook de zusters in de Maasstraat gingen met hun tijd mee. Ze stelden zich meer open. Je kan er tegenwoordig overnachten en de Weerter minima kunnen er terecht voor een maaltijd. Ook zijn ze er voor mensen in nood. Daarmee leveren ze een aanzienlijke bijdrage aan de Weerter samenleving.

Burgmeester Heijmans erkende dat de Zusters Birgittinessen niet meer weg te denken zijn in de Weerter samenleving en kende hen de gemeentelijke erepenning, de penning van verdiensten, toe aan de zusters.

Video van de stoet door de Maasstraat

https://youtu.be/cYD67oZ3FzY

[nggallery id=’6778′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie