Kermis Nederweert 2018

Nederweert – (Foto’s) Van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Tijdens de kermisdagen staan maar liefst 36 attracties en kramen opgesteld verdeeld over de Geenestraat, het Raadhuisplein en de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Burg. Hobusstraat. Net als voorgaande jaren is er een prikkelarme kermis. Het afsteken van het kermisvuurwerk wordt dit jaar verplaatst van het park in Budschop naar het parkeerterrein aan de Loverstraat.

Zwieren, zwaaien, griezelen, prijzen winnen, iets lekkers eten en opnieuw rondjes draaien. Kermis is een volksfeest waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch een gezonde spanning heerst. Voor het eerst is de kermis alleen in het centrum van Nederweert. Budschop organiseerde in juli van dit jaar bij wijze van proef al een eigen kermis. Voor de kermis in Nederweert is een mooi aanbod aan attracties samengesteld.

Attracties

De volgende attracties en kramen staan op de kermisterreinen: Star Wars, Topspin, Breakdance, Showtime, Walking Street Funhouse, Glazen Doolhof, Circus Race, Flying Jumbo, Draaimolen, Friet, Suikerspin, Popcorn/noten, Gebak, Snoep, Familie Achtbaan, Lucky Duck, Autoscooter (botsauto’s), Rupsbaan, Pusher, Polyp, Kamelenrace, Schietsalon, Lijntrek, Bussensport, Grijpkranen, Big One, Visverkoop, Loempia’s, Spaanse Churros, Trampoline en Poffertjessalon.

Programma

De kermis start op vrijdag voor het eerst met een ‘Euro-avond’ en ‘Fright Night’ met een selfie winactie. Vanaf 20.00 uur bezoeken geheimzinnige ‘Fright Night wezens de kermis. De attracties draaien vanaf 18.00 uur.

Zaterdag 25 augustus

Zaterdag om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats bij de Star Wars. Na de opening worden 100 vrijkaartjes verdeeld onder de aanwezigen.

Zondag 26 augustus

Familiedag: Zondag is vanaf 13.00 uur de traditioneel de familiedag. Vanaf 15.00 uur kunnen kinderen gratis geschminkt worden bij de poffertjessalon.

Maandag 27 augustus

Kermisloterijen: Dit jaar zijn er twee kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Autoscooter en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.00 uur is de kinderloterij (0 tot 14 jaar). Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij bekend gemaakt. De tijd tussen de loterijen laat Clown Desalles met veel ‘lol en plezier’ zijn leuke tovertrucs zien.

Dinsdag 28 augustus

Prikkelarme kermis: Ook dit jaar is er een prikkelarme kermismiddag in Nederweert, speciaal bedoeld voor iedereen die moeite heeft met felle lichten, harde geluiden en hard draaiende attracties. Tussen 13.00 en 16.00 uur passen de kermisexploitanten de snelheid van de attracties en het licht en geluid aan.

In 2015 vond de prikkelarme kermis voor het eerst plaats. Het initiatief ontvangt elke keer veel positieve reacties. Voor de prikkelarme kermis zijn dit keer PSW en de gasten van de Zonnebloem met hun begeleiders uitgenodigd. Om 13.00 uur opent wethouder Cuijpers officieel de prikkelarme kermis bij de Star Wars. Iedereen die niet tegen fel licht en harde muziek kan, is van harte welkom tussen 13.00 tot 16.00 uur. Voor bezoekers geldt dat de kosten voor de attracties voor eigen rekening zijn.

Spectaculaire vuurwerkshow: De kermis wordt op dinsdag afgesloten rond 22.00 uur met een vuurwerkshow op de parkeerplaats Loverstraat. Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten. Tijdens het afsteken van het vuurwerk is de Loverstraat en Paulus Holtenstraat korte tijd gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Verkeer en parkeren

Het Raadhuisplein, de Geenestraat, tussen de Loverstraat en de Brugstraat, de Kerkstraat, tussen de Brugstraat en de Burg. Hobusstraat, de Brugstraat van de Geenestraat tot de ingang van de parkeerplaats bij de Jumbo zijn tijdens de kermis afgesloten voor verkeer behalve voetgangers. Er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen in de buurt. Volg de P-borden. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes.

Kortingsbonnenboekje

Op de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Nederweert zijn kortingsbonnenboekjes uitgedeeld. In dit boekje zitten diverse kortingsbonnen voor kermisattracties en het lot voor de kinderloterij op maandag om 18.00 uur. Kinderen tot 14 jaar die geen boekje hebben gekregen, kunnen een boekje afhalen bij de infobalie van het gemeentehuis.

Openingstijden kermis

Vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag van 13.00 tot 24.00 uur (13.00 tot 16.00 uur prikkelarme kermis)

Horeca en eetzaken

Kermis maakt hongerig en dorstig. Iets eten of drinken? Tijdens de kermisdagen mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn. De cafés hebben een eigen muziekprogramma met maximaal vier dagen live muziek. De gemeente, de kermisexploitanten en de (horeca)ondernemers wensen iedereen heel veel plezier met de kermis 2018. Maak er een geweldig feest van. Nederweert, samen groots, samen doen!

[nggallery id=’6874′]