Konijntjes gedumpt

Foto: gelukkig was daar de dierenambulance

(Foto’s/video) Op het militair oefenterrein / bosgebied aan de Maarheezerhuttendijk in Weert zijn zondagochtend vier tamme konijntjes aangetroffen. De konijntjes zijn daar zeer vermoedelijk gedumpt en aan hun lot overgelaten.

Wandelaars merkten de aanwezigheid van de konijntjes op doen een van de dieren naar hen toe kwam gehuppeld. Wilde konijnen rennen altijd weg en dus ging men verder op onderzoek uit. Onder een aantal afgewaaide takken werden in totaal vier konijntjes van circa 3 maanden oud aangetroffen.

Twee vrijwilligers van de gealarmeerde dierenambulance kwamen ter plaatse om de dieren te vangen. Tamme konijnen kunnen niet overleven in de natuur en dus werd er een reddingsactie op touw gezet.

Samen met wandelaars wist men alle vier de konijntjes te vangen. Nadat ze in een kooitje waren gezet zijn ze overgebracht naar een opvang. Daar worden de verder onderzocht en kunnen ze bekomen van de schrik. Daarna zal men een geschikt onderkomen vinden voor de diertjes.

Vermoedelijk komen de konijntjes uit een ongewenst nestje en heeft men er heel gemakkelijk vanaf weten te komen. Men gaat nog proberen te achterhalen wie degene is die ze gedumpt heeft.

Video via Youtube

https://youtu.be/EcmN5e1h6wQ

[nggallery id=’6885′]