Fietsende ondernemers weer op pad

Een groep van 22 ondernemers uit Weert, Nederweert en Budel gaat vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september voor de veertiende keer de uitdaging aan om 350 km af te leggen voor goede doelen uit de eigen regio. Dit jaar fietsen de renners voor het speciaal onderwijs van het Kwadrant, de Plattelandsboerderij hospice Panningen, de Stichting Hieronymus Land van Horne en de G-sporters van Turnlust in Budel.

Vrijdagochtend vertrekken de ondernemers rond 8.30 uur vanaf hotel Golden Tulip, dat de leden een rennersontbijt aanbiedt. Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, ‘schiet’ de renners weg. Hun tocht voert o.a. langs het bedevaartsoord Banneux in de Ardennen en Stavelot, om te overnachten in Refat bij Frank Bronswijk, oud-directeur van Trespa.

Op zaterdagmiddag arriveren de renners rond 16.30 uur bij theatercafé De Huiskamer aan het Raphaëlpad in Weert, waar de cheques uitgereikt worden. Dit jaar zijn er sponsorverzoeken binnengekomen voor circa 6000 euro. Volgens penningmeester Jos van der Linden is er nog geld in kas om andere goede doelen te ondersteunen.

Concrete projecten

In 14 jaar hebben de Fietsende Ondernemers circa 130.000 euro bijgedragen aan lokale en regionale doelen. “We steunen concrete projecten, met een kop en een staart, die niet voor andere subsidies in aanmerking komen”, aldus de penningmeester. Dit jaar wordt bijgedragen aan een tandemfiets voor leerlingen met een fysieke beperking van het speciaal onderwijs van het Kwadrant, aangepaste nachtkastjes voor het boerderijhospice in Panningen, waar ook mensen uit de regio Weert verzorgd worden, spel- en entertainmentmaterialen voor senioren in verzorgingshuis Hieronymus en diverse sportmaterialen voor de G-sporters van Turnlust in Budel. Anders dan bij vele andere goede doelen-organisaties gaat bij de Fietsende Ondernemers 100% van de sponsorinkomsten naar goede doelen.

Voor meer informatie en het aanmelden van goede doelen zie www.fietsendeondernemers.nl.