Landdag in Altweerterheide

2 reacties

Voor een dagje terug in de tijd van weleer. Elk jaar, op de eerste zondag in september, wordt het gezellige evenement “de Landdag Altweerterheide” in het kerkdorp Altweerterheide gerealiseerd. De Landdag Altweerterheide is inmiddels in Limburg uitgegroeid tot een cultureel evenement, dat elk jaar weer duizenden bezoekers trekt.

Op zondag 2 september 2018 wordt nu voor de 21e keer het evenement “de Landdag Altweerterheide” georganiseerd. Een evenement waar veel mensen elk jaar weer naar uitkijken. Op het sfeervolle terrein bij de Heltenbosdijk 10 te Altweerterheide worden weer allerlei activiteiten georganiseerd. Om 11:00 uur gaat het terrein open. De officiële opening zal om 13:30 op ludieke én spectaculaire wijze plaatsvinden.

De show van zo’n 250 oude tractoren en enkele tientallen oldtimers van Nederland, België en Duitsland vormen inmiddels een traditionele bekende factor in het programma van de Landdag Altweerterheide. Dit jaar zal de Model AutoClub Helmond-One (Mach-One) voortdurend demonstraties van hun kleine op afstand bestuurdbare race auto’s. Het belooft een aardig spectaculaire demonstratie te worden.

Op het terrein kan de bezoeker ook allerlei oude ambachten zien, zoals het spinnen van wol, het op ambachtelijke wijze maken van jam, een smid, het maken van bezems, een schoenmaker, een mandenvlechter, waarschijnlijk ook weer het bakken van brood op oude wijze en nog diverse andere handwerkzaamheden. Op het hoofdterrein zijn ’s middags tevens allerlei demonstraties te bewonderen, zoals de toertocht van oldtimers, het defilé van tractoren en nog veel meer…

Kortom een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud. Op het feestterrein kun je ook eten en drinken. Tijdens deze dag zal het geheel ondersteund worden door livemuziek van o.a. de blaaskapel “Klink Klaor” en het bekende Duo Double You M uit Altweerterheide.

Geniet van de goede oude tijd in de gezellige Limburgse sfeer als vanouds. De laatste informatie over het definitieve programma kun je vinden op www.landdag.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties