Puur Natuur bij NMC op WeertFM

Plaats een reactie

Zondag 19 augustus kunt u van 11.00 tot 12.00 uur weer luisteren naar het programma Puur Natuur op WeertFM. Puur Natuur is een programma over natuur en milieu zaken uit de regio.

Puur Natuur wordt iedere 3e zondag van de maand uitgezonden vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man. Hierbij zijn bezoekers van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Het centrum is voor deze gelegenheid al geopend vanaf 10.00 uur.

Onderwerpen op zondag 19 augustus, in Puur Natuur op WeertFM, live vanuit het Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man:

De tuin van het Natuur- en milieucentrum

Mart van de Boogaert, lid werkgroep tuinonderhoud NMC.
Veel bezoekers aan het NMC , ook van buiten Weert, lopen eerst de tuin van het NMC door, vóór ze naar binnen gaan. Reden? Ze zien van een afstand dat het een bijzondere tuin is. Een van de mensen die ervoor zorgen dat die tuin onderhouden en zo nodig aangepast wordt, is Mart van de Boogaert. Hij komt vertellen over de visie vanwaaruit de tuin is aangelegd. Maar natuurlijk ook over de aanleg, aanpassingen (zintuigenpark!) en onderhoud.

Voedsel uit de natuur in de nazomer

Regelmatig is er in Puur Natuur aandacht voor voedsel uit de natuur. Vandaag voor wat de natuur in de nazomer te bieden heeft. Natuurlijk ook nu weer door Jaap Tak, lid IVN, ex kok.

Tuin Arendsnest

Aan de Kempenstraat aan de Zuid Willemsvaart ligt een bijzondere particuliere tuin. Vicky Slegers, eigenaar van de tuin, komt vertellen over de aanleg, hoe lang dit geduurd heeft, de indeling, het tuinhuisje en verrassingen daarin en nog veel meer. Goed te weten: de tuin kan ook bezocht worden.

Herenboeren Land van Weert

Nieuws van de Herenboeren Land van Weert! Zij hebben een grote stap in de richting van de verwezenlijking van hun ideaal gezet. Sander Pleunis, lid van de Herenboeren Land van Weert komt dit nieuws vertellen. Hij zal zeker ook de volgende, nog te zetten, stappen toelichten.

En zoals bij iedere uitzending:
– Het èFèF weetje door Karel Pacilly.
– de column van Herman Beuvens: Het is augustus, dus……

Presentatie door Nieke Bruijnzeels.

Deze interviews én alle uitzendingen van het afgelopen jaar zijn op de website van het Natuur en Milieucentrum op de pagina van PuurNatuur-WeertFM verzameld. Je kan alle gesprekken, discussies en interviews nog eens apart beluisteren op elk door jou gewenst tijdstip op: http://www.nmcweert.nl/puur-natuur-op-weert-fm

Wellicht schuiven bezoekers aan bij de uitzending in het NMC om persoonlijke vragen over deze onderwerpen te stellen! Want: jij bent in de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen aan de gasten!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie