Werkzaamheden O.L. Vrouwestraat

Plaats een reactie

De gemeente Weert laat werkzaamheden uitvoeren aan de Onzelievevrouwestraat, Sint Mathiasstraat en Maaseikerweg. Ook aan de rotonde Maaseikerweg-Onzelievevrouwestraat wordt gewerkt.

Het werk vindt in drie fasen plaats om de overlast zo veel mogelijk te beperken. De eerste fase start maandag 20 augustus. Dan wordt er gewerkt in de Onzelievevrouwestraat en Sint Mathiasstraat. Voor het verkeer geldt een omleidingsroute.

In totaal duurt het werk, gefaseerd in drie fasen, tot aan het einde van dit jaar. Er wordt ook in de weekenden en soms ’s nachts gewerkt. Dit is om de afsluitingen zo kort mogelijk te houden.

Afsluiting Onzelievevrouwestraat en Sint Mathiasstraat

De Onzelievevrouwestraat en de Sint Mathiasstraat zijn vanaf maandag 20 augustus afgesloten voor al het verkeer. Er loopt een omleiding via de Roermondseweg en de Maaseikerweg. De afsluiting van de Onzelievevrouwestraat duurt naar verwachting negen weken.

Wat gaat er gebeuren?

In de Onzelievevrouwestraat wordt het bestaande vuilwaterriool vervangen door een nieuw vuilwaterriool. Ook wordt er een regenwaterriool aangelegd. Daarnaast wordt het regenwater van de woningen afgekoppeld en wordt een infiltratiesysteem in het parkje aangelegd. Verder worden bomen geplant, groenstroken aangelegd, wordt het trottoir vernieuwd en krijgt de weg nieuwe asfaltlagen en fietssuggestiestroken.

In de Sint Mathiasstraat wordt het regenwater van de woningen afgekoppeld. Verder worden groenstroken aangelegd en wordt het trottoir vernieuwd. Ook wordt de weg ingericht als een woonstraat door middel van klinkerverharding.

Volgende fasen

Het werk aan de Onzelievevrouwestraat en Sint Mathiasstraat is fase 1. De planning van de volgende fasen is als volgt:

– Rotonde Maaseikerweg/Onzelievevrouwestraat (fase 2):
Afsluiting vanaf vrijdag 5 oktober tot en met, naar verwachting, zondag 4 november. Omleiding via de Ringbaan, Roermondseweg, Emmasingel, Driesveldlaan en Stationstunnel.

– Maaseikerweg vanaf de Roermondseweg tot aan de rotonde Maaseikerweg/Onzelievevrouwestraat (fase 3):
Afsluiting vanaf maandag 5 november. Dit duurt naar verwachting acht weken. De rotonde zelf is in deze fase weer open voor verkeer.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie