Inbrekers waren betrapt in Eindhoven

Toen de bewoners van een woning aan de Jan van Eyckgracht in Eindhoven gisteren aan het begin van de avond thuis kwamen, betrapten ze een inbreker in hun woning. Hij wist met een mededader te ontkomen, maar beiden konden later alsnog in Weert worden aangehouden. Ze zitten vast, zo meldt de politie vandaag.

De bewoners zagen rond 17.15 uur een man in hun woning staan, die er vandoor ging toen hij zich betrapt wist. Hij rende via de achtertuin weg en probeerde over de heg te klimmen. Een van de bewoners wist hem weliswaar nog vast te grijpen, maar kon toch niet voorkomen dat hij de benen nam. De inbreker stapte in een gereedstaande auto, waarin een tweede man zat, die er vervolgens vandoor ging. De inbreker bleek via een balkondeur binnen te zijn gekomen.

Kenteken gesignaleerd

De bewoners hadden echter het kenteken van deze auto genoteerd. Dit kenteken werd direct wijd verspreid onder politie-eenheden, wat er in resulteerde dat de auto in Limburg werd gesignaleerd.

Agenten konden het tweetal vervolgens na een korte achtervolging aanhouden op de Achtkantmolen in Weert. Hun auto werd in beslag genomen. Die bleek van valse Belgische kentekenplaten te zijn voorzien.

De mannen zijn voor verder onderzoek vast gezet. Het gaat om een 26-jarige man uit Weert en een 44-jarige man met een onbekend woonadres.