Cubis steunt Cultureel Lint

Stichting Cubis (Culturele Business Club Weert) verbindt zich voor de komende 3 jaar als sponsor aan het Cultureel Lint. Met de financiële ondersteuning van het Cultureel Lint maakt Cubis het mogelijk om jong talent binnen de programmering een prominentere plek te geven.

De komende editie van het Cultureel Lint op zondag 23 september staat bol van optredens van jong talent, met muziek, dans en literatuur.

Focus op jong talent

Met de ondersteuning van Cubis ligt dit jaar de focus op de jonge uit Weert afkomstige percussionist Dominique Vleeshouwers (winnaar TROMP competitie 2014) en zijn muzikale Weerter slagwerkvrienden. Hij verzorgt samen met andere jonge professionele- en amateur slagwerkers een bijzondere muzikale opening van het Cultureel Lint. Hier ook is er een rol weggelegd voor de 10-jarige winnaar van het LBM concours Daan van Zundert op de kleine trom, die deel zal uitmaken van het slagwerkensemble van Dominique.

Later op de dag zullen Dominique en Ramon Lormans nog een tweetal optredens verzorgen in het Jacob van Horne museum, waaronder een concert met de uit Someren afkomstige bandoneoniste Simone van der Weerden. Zij was de publiekslieveling van het vorige Cultureel Lint.

Percussionist Maikel Claessens geeft tevens twee slagwerkworkshops voor ervaren en onervaren slagwerkers. Finalisten van het Jonge Solisten Concours van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM) treden op in een programma met leerlingen van de talentenklas van RICK. De optredens worden afgewisseld met andere jonge professionele musici uit de regio Weert.

Cultureel Lint

Het Cultureel Lint is de jaarlijkse opening van het culturele seizoen in Weert, dat ieder jaar op de zondag voor Weerter kermis wordt georganiseerd door de Stichting Cultureel Lint. Dit jaar op koopzondag 23 september van 12.30 tot 19.00 uur.

Vele optredens van professionele (straat) artiesten, workshops, tentoonstellingen alsook optredens van lokaal en provinciaal talent worden getoond in de binnenstad van Weert.