PvW mag logo niet meer gebruiken

Al enige tijd loopt er een geschil tussen de gemeente Weert en de Partij voor Weert (PvW) omtrent het logo van de politieke partij.

Volgens de gemeente Weert lijkt het partijlogo teveel op het gemeentewapen van Weert. Daarmee zou verwarring kunnen ontstaan bij de burgers. De Partij voor Weert was het daar niet mee eens en ging in verweer. Het leidde uiteindelijk tot een rechtszaak waarvan woensdag de uitspraak werd gedaan. De rechtbank oordeelde dat de PvW het logo niet meer mag gebruiken en krijgt een week de tijd om de logo’s te verwijderen. Mocht desondanks het logo toch gebruikt worden dan volgt er een dwangsom van € 500,= per dag.

“Voor ons gevoel blijft het een politieke afrekening. De rechter heeft bepaald dat wij niet alle advocaatkosten aan de gemeente hoeven te betalen. Onze advocaat gaat het vonnis bestuderen, en gaat kijken om eventueel in hoger beroep te gaan. Onze partij is een partij die als ze ergens voor staan, er ook voor gaat. Dat heeft u gemerkt. Wij blijven het spijtig vinden, maar respecteren uiteraard de uitspraak van de rechter. Wij blijven strijdvaardig, laten een nieuw logo ontwerpen en gaan gewoon door met onze missie, opkomen voor de bewoners van Weert”, aldus de Partij voor Weert op haar website.

Lees de uitspraak via:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2018:8307