De baard is eraf

De veelbesproken stoppelbaard van de burgemeester Heijmans is eraf. Heijmans beloofde zijn baard af te scheren wanneer er minimaal 500 euro zou worden gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Jaren geleden riep Jos Heijmans: “Ik scheer mijn baard niet af. Alleen als er veel geld voor wordt geboden, voor het goede doel!”. En dat is precies wat er vandaag gebeurde. Het gestelde doel was bereikt en dus liet burgemeester Heijmans zijn baard eraf scheren. Dat gebeurde bij Kapsalon Zanyar op de Dries.

Een van de medewerkers van de gemeente Weert heeft een zoontje met kanker, dat is Merijn Kessels. Hij wordt behandeld in het nieuwe ziekenhuis in Utrecht. De actie is vooral bedoeld voor medewerkers van de gemeente Weert, die geld inzamelen voor het goede doel en indirect een collega steunen waarvan zijn zoon in het Prinses Máxima Centrum wordt behandeld.

De actie werd ook in het openbaar gedeeld en al snel werd de doelstelling bereikt. Alleen al via de speciale website www.weert.nl/baard werd 1.637 euro opgehaald. De kapper die de baard van Heijmans eraf haalde deed nog een extra duit in het zakje. Hij doneerde 150 euro.

Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. In het centrum zijn de complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Op 18 mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Vanaf nu is alle zorg en research voor kinderen met kanker gebundeld in één centrum in Nederland en worden alle kinderen in Utrecht behandeld.

Voor meer informatie, zie: www.prinsesmaximacentrum.nl.

[nggallery id=’6927′]