In- / uitrit Lidl aangepast na feedback

Afgelopen weekend is het tweede deel van de Ringbaan-West in Weert opnieuw geasfalteerd. Hierbij is ook een wijziging toegepast bij de in- en uitrit van de Lidl supermarkt. Deze wijziging komt tot stand na feedback van middelbare scholieren.

Leerlingen van de Philips van Horne hadden onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid in Weert. Daarbij werd de in- en uitrit bij de Lidl supermarkt als onveilige situatie aangegeven.

De situatie

Uit onderzoek van de scholieren bleek dat een aantal bestuurders burgerlijk ongehoorzaam waren. Automobilisten die de parkeerplaats verlieten negeerden de doorgetrokken streep. De sloegen gewoon linksaf en reden zo, via de invoegstrook, de Ringbaan op. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties.

Gemeente maakt er werk van

De scholieren maakten er een werkstuk van. Ze boden dit aan bij de gemeente Weert. Die heeft er vervolgens werk van gemaakt en een aanpassing laten doorvoeren. Tijdens de werkzaamheden van afgelopen weekend is er een verhoogde betonrand aangebracht waar voorheen de doorgetrokken streep was gesitueerd. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de feedback van de scholieren.

De Lidl heeft toegezegd ook de bebording te zullen aanpassen.