Afgelopen weekend is het tweede deel van de Ringbaan-West in Weert opnieuw geasfalteerd. Hierbij is ook een wijziging toegepast bij de in- en uitrit van de Lidl supermarkt. Deze wijziging komt tot stand na feedback van middelbare scholieren.

Leerlingen van de Philips van Horne hadden onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid in Weert. Daarbij werd de in- en uitrit bij de Lidl supermarkt als onveilige situatie aangegeven.

De situatie

Uit onderzoek van de scholieren bleek dat een aantal bestuurders burgerlijk ongehoorzaam waren. Automobilisten die de parkeerplaats verlieten negeerden de doorgetrokken streep. De sloegen gewoon linksaf en reden zo, via de invoegstrook, de Ringbaan op. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties.

Gemeente maakt er werk van

De scholieren maakten er een werkstuk van. Ze boden dit aan bij de gemeente Weert. Die heeft er vervolgens werk van gemaakt en een aanpassing laten doorvoeren. Tijdens de werkzaamheden van afgelopen weekend is er een verhoogde betonrand aangebracht waar voorheen de doorgetrokken streep was gesitueerd. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de feedback van de scholieren.

De Lidl heeft toegezegd ook de bebording te zullen aanpassen.

11 REACTIES

 1. laat de leerlingen van de philips de leerlingen van het college ook maar eens vertellen wat haaientanden op het fietspad betekenen. auto’s waren,, burgerlijk ongehoorzaam,, vanwege de ongehoorzame leerlingen van het college die zelf onveilige situaties creeren met hun kuddegedrag

 2. Laat de scholieren ook eens de zeer gevaarlijk illegale oversteekplaatsen op de Ringbaan West in kaart brengen kaartbrengen, waar leerlingen van het college het meest gebruik van maken..!!,,
  Hier had de gemeente allang moet ingrijpen…!!

 3. Ja bij de leerlingen zijn ook wat asotjes bij, rijden zonder te kijken de rotonde op en als je er iets van zegt krijg je een middelvinger.
  Rij maar eens rond half negen richting groenewoud met 5 fietsers langs elkaar,Lappen alle verkeersregels aan de laars.en niemand die er tegen optreed.

 4. vraag dat aan een verkeersdeskundige.
  aanpassing mogelijkheden genoeg om het uitgaande verkeer ook links om te laten uit rijden

 5. Dat is inderdaad vervelend, vooral voor al die automobilisten die ‘s ochtends met 80 km/uur door Groenewoud willen racen en nu opgehouden worden door de al fietsers. Niet dat die zo associaal behoren te fietsen maar toch.

 6. domme actie, nu wordt al het uigaande verkeer gedwongen via de rotonde en of woonstraten te rijden terwijl je makkelijk ook de optie links af de randweg op zou kunnen realiseren.

Comments are closed.