Petitie voor fietsbrug bij Laarveld

Foto: Archieffoto Ringbaan-Noord

Namens de (toekomstige) bewoners van Laarveld is woensdagavond een petitie opgestart ten behoeve van de fietsbrug die in de toekomst Laarveld en Molenakker moet gaan verbinden. Op 26 september a.s. moet de gemeenteraad van Weert daar een beslissing over nemen.

Echter tijdens een commissievergadering op 12 september j.l. werd duidelijk dat een aantal politieke partijen twijfelen of er wel een fietsbrug gerealiseerd moet worden. Men geeft aan dat de plannen om de huidige oversteek bij de Hushoverweg veiliger te maken en bij de Wiekendreef een oversteek voor langzaam verkeer te realiseren afdoende zijn om toekomstige bewoners veilig te laten oversteken. Een fietsbrug zou daarom niet direct noodzakelijk zijn. Daarnaast vrezen bewoners van de Molenakker voor hun privacy.

Echter veel (toekomstige) inwoners van Laarveld hebben hun keuze voor de aankoop van een kavel mede gebaseerd op de verwachting dat er nog een veilige oversteek (fietsbrug) wordt gerealiseerd. Om deze boodschap duidelijk te maken is men woensdagavond een petitie gestart.

Het doel was om 100 handtekeningen te verzamelen, maar dit doel werd al binnen enkele uren gehaald. Op het moment van schrijven hebben ruim 250 mensen de petitie ondertekend.

Bekijk de petitie

https://www.petitie24.nl/petitie/2037/petitie-fietsbrug-laarveldweert-