Intensievere bestrijding zwarte rat

Ingestuurde foto - 1 van de 80 gevangen zwarte ratten

Tot grote frustratie van steeds meer Weertenaren is de zwarte rat bezig met een opmars in Weert. Het ongedierte zorgt voornamelijk in de wijk Moesel voor veel overlast.

Afgelopen weekend verscheen in De Limburger een artikel over de overlast die de buurtbewoners ervaren. De gemeente gaf ook aan dat Renewi was ingeschakeld voor de bestrijding van de zwarte rat. Een van de buurtbewoners vertelt deze week: “Ze zijn vallen komen zetten. Van die dichte metalen kisten. Dit was in april. Die kisten zitten op slot, dus je kunt de rat er niet zelf uithalen en val opnieuw spannen. Kisten staan hier nog. Nooit opgehaald. Dit is natuurlijk maar half werk. Het is een buurtprobleem aan het worden. Ze lopen hier overdag op het gras. Kinderen kunnen daar niet meer veilig spelen.”

Ook tijdens de gespreksavond met burgemeester en wethouders afgelopen maandag in het bibliocenter kwam het onderwerp aan bod. Ook op de Biest ondervindt men overlast van zowel de bruine als de zwarte rat.

Gemeente werkt aan nieuw plan voor bestrijding

Een woordvoerder van de gemeente Weert geeft aan dat men de bestrijding gaat intensiveren. Men werkt al een aantal weken aan een nieuw plan van aanpak. Zo wordt onderzocht waar de bron(nen) zich bevinden zodat daar extra bestrijding op kan plaatsvinden.

Bij het nieuwe plan van aanpak wil de gemeente ook de buurtbewoners bij gaan betrekken. De bestrijding die reeds werd uitgevoerd blijft doorgaan. De gemeente Weert hoopt binnen enkele weken een concreet plan te kunnen presenteren.