Politie doorzoekt bedrijfshal

Plaats een reactie

Update 16.27u – Nederweert – (Foto’s) De politie en gemeente Nederweert hebben woensdag tijdens een onderzoek bij een pand aan de Hulsenweg in Nederweert diverse auto’s en motoren in beslag genomen.

Rond het middaguur namen agenten een kijkje in het pand, waar meerdere auto’s en motoren stonden. In totaal stonden er drie auto’s en zeven crossmotoren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de drie aangetroffen auto’s en twee crossmotoren van diefstal afkomstig zijn. Van de overige vijf motoren moet de herkomst nog worden vastgesteld door de politie. Daarnaast zijn er goederen aangetroffen voor de inrichting van een hennepkwekerij.

Twee aanwezige slagtanden van een mammoet worden verder onderzocht door de Douane. Alle goederen en voertuigen zijn in beslag genomen. De politie heeft nog niemand aangehouden. De gemeente Nederweert is ook in kennis gesteld en medewerkers waren ter plaatse aanwezig.

Getuigenoproep

Eventuele getuigen of buurtbewoners die informatie hebben die belangrijk kan zijn voor het politieonderzoek kunnen contact opnemen via 0900 – 88 44 of met de wijkagent van Nederweert. Ook kan geheel anoniem een melding worden gemaakt met Stichting M. via 0800-7000.

Integrale aanpak

Een van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dit heeft verschillende uitingsvormen, waaronder in het buitengebied. De aanpak van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied vraagt om een gezamenlijke inspanning. Als we de georganiseerde misdaad echt pijn willen doen moeten wij als één overheid samenwerken met burgers en ondernemers.

[nggallery id=’6931′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie