Politie komt uit bij ‘winkelende’ hond

(Foto’s) Een aparte situatie heden ochtend in de Muntpassage. Rond 11.30 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd omdat er kinderen op het dak van winkelcentrum de Muntpassage waren gesignaleerd.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de kinderen al van het dak af waren geklommen. De brandweer kon retour naar de kazerne, maar de agenten die door het winkelcentrum liepen zagen ondertussen een hond langs de winkels lopen. De eigenaar was echter in geen velden of wegen te bekennen.

De politie wist de hond te vangen en bij een van de winkeliers een riem te bemachtigen. De hond is vervolgens meegenomen door de politie die op zoek zal gaan naar de eigenaar. De lieve hond kon in elk geval pronken met z’n nieuwe riem. Volgens getuigen liep de hond afgelopen zondag ook al zonder eigenaar door het centrum.