Slotavond succesvolle Avond4Daagse

(Foto’s) Nieuwe verhalen en belevenissen gisteren in de sloteditie van de Avond4Daagse in de Hei. Met deftige dames uit de stad die naar de uitspanning Klein Karelke trokken. De sprokkel van hout en dennenappels voor de kachel. Het vuur en de muziek waarmee een ondernemend gezelschap Weertenaren nieuwe leden probeerden te werven voor de Vereniging tot Exploitatie van de IJzeren Man en de strubbelingen tussen Bocholt en Weert over het water van de Bocholterbeek.

Gisteren een topavond voor de Avondvierdaagse. Met schitterend weer om te wandelen. Op de valreep schreven nog tientallen mensen in. In de afgelopen vier dagen trokken de boeren, burgers en buitenlui van Altweerterhei de registers open om wandelaars kennis te laten maken met de vele verbindingen in dit gebied. Niet alleen met de veelal onbekende paadjes en landweggetjes maar ook met de schoonheid, het groen, de geschiedenis en de glans van het Groene Hart van Weert. Met zijn Molsberenberg, de in 1296 gegraven loop van de Weertbeek en de zandput die 100 jaar geleden naar de ´IJzeren Man´ genoemd werd.

Met Klein Karelke waar in het verleden menige borrel werd ingeschonken voor stadse lieden. Dat het een gezellige vierdaagse was bleek bij afloop toen de meeste wandelaars nog geruime tijd genoten van het muziekduo John en Rani.

Bekijk een sfeerreportage (door Gert van Elk).

[nggallery id=’6909′]