Teckelrennen in beeld

Ospeldijk – (Foto’s/video) De Nederlandse Teckelclub organiseerde zondag het jaarlijkse teckelrennen bij Hondenschool ’t Peelhofke in Ospeldijk.

Het doel van teckelrennen is om alle teckels te laten racen om de snelste tijd. Daarnaast staat plezier en een gezelligheid voorop. De teckels moesten, onder aanmoediging van hun baasjes en andere fans, zo snel mogelijk naar de overkant van het veld racen en hiermee de snelste tijd in hun klasse neerzetten.

Teckels zijn uiterst gedreven honden, dat bleek zondag ook weer. De gedrevenheid zorgde soms voor een valse start of dat de teckels een tijd maakte voor een ‘onderonsje’ op het wedstrijdveld. Maar het zorgde bij de baasjes en omstanders voor een lach op het gezicht.

Bekijk een sfeerimpressie.

Video via Youtube

https://youtu.be/buksTEF7r2U