Weert herdenkt 74-jarige bevrijding

Weert herdenkt op zaterdag 22 september a.s. het feit dat de stad 74 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Bij die historische gebeurtenis wordt stilgestaan tijdens een plechtigheid bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg nabij de Stadsbrug in Weert. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert.

Er is dit jaar een mooie samenwerking met de Vrienden van de Fakkelestafette. Gezamenlijk hebben wij de Stichting Wounded Warriors Nederland mogen uitnodigen. Het cycleteam, 20-tal fietsers van WWNL legt dit jaar de Suffolk Route per fiets af Brussel-Weert.

Je bent van harte welkom om deze herdenking en de aankomst van deze speciale gasten bij te wonen.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur – Ontvangst gasten.
16.05 uur – Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Enkele (internationale) sprekers zijn voor de 74e Bevrijdingsdag uitgenodigd, waaronder de Voorzitter van WWWNL Cycling Team. Het Seniorenorkest van het RICK verzorgt de muzikale omlijsting.
Ca. 16.30 u. – Einde

Indien je een krans of bloemen bij een monument wil leggen kun je deze, voorzien van naam (van jouw organisatie), zelf op zaterdag 22 september meebrengen of bij het Suffolk Monument (stadbrug) vanaf 15.00 uur die dag laten bezorgen (doorsnede krans max 80 cm).