Auto rijdt door na aanrijding fietser

(Foto’s) De hulpdiensten zijn dinsdagavond rond 20.30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Kempenweg in Weert.

Op het weggedeelte tussen de brug bij de containerhaven en de Belgische grens was een fietser aangereden door een personenauto. Het ongeval gebeurde in de rijrichting van België. De fietser kwam ten val en raakte gewond. De auto is doorgereden na het ongeval.

Voorbijgangers stopten en boden eerste hulp. De fietser is in de ambulance nagekeken en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Uit voorzorg kwam ook een ambulance uit België ter plaatse, maar die kon onverrichter zaken terugkeren.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval en zoekt de bestuurder. De auto heeft er een beschadigde zijspiegel aan over gehouden. Dit in combinatie met de camera’s op Belgisch grondgebied kunnen mogelijk meer informatie geven over de doorrijder.

Heb je meer informatie over het ongeval of ben je getuige geweest en heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844, of vanuit België +31 – 34 357 8844 (gebruikelijke belkosten).