Undercoveractie burgemeester

7 reacties

Dinsdagavond was burgemeester Heijmans te zien in het nieuwe SBS6-programma Burgemeester Undercover. In dit programma gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken. Heijmans wilde onderzoeken welke overlast er nog altijd wordt ervaren van het AZC en haar bewoners.

Vermomd en bewapend met verborgen camera’s probeerde de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen. Zonder dat de mensen het door hebben. Presentator Dennis van der Geest stond de burgemeester bij tijdens hun undercover operaties. Hij dacht mee over een plan van aanpak, keek mee tijdens de acties en was het kritisch geweten van de burgemeester.

Het probleem

Drie jaar na de komst van een AZC in Weert is er nog altijd veel overlast. Burgemeester Jos Heijmans ging undercover als onderzoeker om te kijken hoe omwonenden en winkeliers het AZC ervaren. Tijdens zijn undercover acties kwam hij ook in direct contact met de asielzoekers zelf en hoorde hij ook hun kant van het verhaal. Dat er zaken moeten veranderen staat vast.

Tegen het einde van de uitzending werd bekend dat de burgemeester de gemeenteraad wil vragen meer geld te investeren zodat Stadstoezicht langer in de binnenstad aanwezig kan zijn. Ook wil hij een gesprek met het COA en wil hij buurtbewoners meer betrekken bij het maken van plannen en het geven van voorlichting.

Kijkcijfers

Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er dinsdagavond 311.000 mensen naar de undercoveroperatie van Heijmans.

Bekijk de uitzending en clips terug via

https://iwdg.nl/2NJvEyE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties