Ingestuurde foto

Een wijkagent van de politie Weert merkte dinsdagmiddag op dat er een beledigende tekst aanwezig was op een raam van een woning aan de Maaseikerweg in Weert. De tekst was vanuit de openbare weg duidelijk te lezen: ACAB. Dit is een afkorting van All Cops Are Bastards. De rechter heeft bepaald dat deze afkorting strafbaar is.

Daaropvolgend werd de bewoner, een 42-jarige man uit Weert, verzocht om de tekst weg te halen. Hij weigerde dit echter. Uiteindelijk belemmerde de bewoner het werk van de aanwezige politieagenten en schold hij ze uit. Hierop werd hij aangehouden, zo meldt de politie via Facebook.

Tijdens zijn aanhouding verzette de Weertenaar zich hevig waardoor meerdere agenten kneuzingen opliepen. Ook schopte hij agenten tijdens de aanhouding en spuugde hij ze in het gezicht. Uiteindelijk kregen de agenten een scala aan scheldwoorden naar zich toe geslingerd.

Meerdere mensen waren getuige van deze heftige aanhouding. Verschillende omstanders hebben de aanhouding gefilmd. Mocht je videomateriaal hebben gemaakt dan kun je dat melden via 0900-8844 onder vermelding van proces-verbaal nummer 2018157987.