(Foto’s/video) Een unieke samenwerking tussen de zangverenigingen Da Capo en Creatura heeft voor kippenvelmomenten gezorgd afgelopen weekend. Ze gaven twee keer een gezamenlijk (uitverkocht) concert. Zaterdag in het Franciscus Huis in Weert en zondag in de Willibrorduskerk van Stramproy.

Uniek omdat het stemgeluid uit meer dan 100 zangers en zangeressen, ondersteund door solisten en een op het programma afgestemd orkest, de bezoekers een overweldigende ervaring bezorgde. De concerten hadden de titel “Klassiek meets Pop” gekregen omdat klassieke en hedendaagse muziek in één uitvoering werden samengebracht. Beide koren brachten een eigen gevarieerd programma, maar zongen het bekende “A Concert Celebration” van Andrew Loyd Webber en het “Gloria” van Vivaldi samen.

Het publiek was laaiend enthousiast over de muzikale hoogstandjes. De muziek had voor kippenvelmomentjes gezorgd. Er volgde dan ook luid applaus en een staande ovatie voor de koren.

Video via Youtube

https://youtu.be/HBEviOD7EK4