De Wieërter Kwis-koorts is begonnen

Het wordt alweer de derde editie van de Wieërter Kwis en het enthousiasme wordt er niet minder om. De organisatie is wederom in handen van Ladies’ Circle Weert.

Op 2 november gaat om klokslag 9:00 uur het inschrijfformulier op de website (www.wieerterkwis.nl) open en dat levert voor sommige Weertenaren best wel wat stress op. Vorig jaar was het maximale aantal van 100 teams immers binnen anderhalf uur bereikt en de verwachting is dat dat dit jaar nog sneller gaat. En de organisatie is streng dit jaar: goede doelen als ‘weet ik nog niet’ of ‘volgt later’ worden niet geaccepteerd en daarmee wordt de inschrijving geannuleerd. Ook moet het inschrijfgeld van 40 euro direct met iDeal betaald worden. Inschrijvingen die niet aan deze twee regels voldoen worden dan ook geannuleerd. Het houdt de gemoederen in Weert behoorlijk bezig, want niet deelnemen is voor velen geen optie. De Kwis vindt plaats op 16 maart 2019, maar de Wieërter Kwis koorts is al in volle hevigheid losgebarsten.

De opzet van de Wieërter Kwis is eenvoudig en vooral heel erg leuk: op 16 maart 2019, 18:00 uur kunnen de deelnemende teams een vragenlijst ophalen bij Keenterhart. De antwoorden moeten hier klokslag 23:00 uur weer worden ingeleverd. Op de lijst staan kennis, doe- en denkvragen. Vele daarvan hebben een lokaal karakter. Wie denkt dat het beantwoorden ervan makkelijk is, vergist zich. De vragen laten zich namelijk niet makkelijk googlen. Alle hulplijnen mogen daarom ingezet worden. Teams die meedoen aan de Wieërter Kwis bestaan uit vrienden, familie of een afvaardiging van een vereniging of bedrijf. Door deel te nemen aan de Wieërter Kwis maken zij kans op een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel. Ieder team kiest zijn eigen thuishonk, bij iemand thuis bijvoorbeeld of in de sportkantine, van waaruit het team de vragen gaat beantwoorden.

Opbrengsten

De Wieërter Kwis wordt georganiseerd door Ladies’ Circle Weert. De ladies gaan de komende tijd hard aan de slag met het werven van sponsoren. Waar de uiteindelijke opbrengst naar toe gaat, bepalen de uiteindelijke winnaars van de Wieërter Kwis dus en dat kan van alles zijn: van het opknappen van het buurthuis of materialen voor de sportvereniging tot een activiteit voor ouderen of een beweegproject voor de Weerter jeugd. De prijsuitreiking van de kwis vindt plaats op zondagmiddag 26 maart in zaal Dennenoord .

Teams kunnen een extra eigen bijdrage doen

“Het inschrijfgeld is veel te laag” is iets dat de organisatie van de kwis van verschillende teams terugkreeg. Toch wil men de drempel om mee te doen laag houden. Het inschrijfgeld is daarom maar met 5 euro verhoogd, naar 40 euro. Maar de organisatie daagt de teams uit om daad bij woord te voegen. Zij kunnen dit jaar namelijk zelf vrijblijvend hun bijdrage verhogen door bij het inschrijfformulier een hoger bedrag te kiezen. “We zijn benieuwd hoeveel teams bereidt zijn om de prijzenpot op deze manier te spekken,” aldus de organisatie.