Drie aanhoudingen in drugslab

112 Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s/video) Het ondermijningsteam van de eenheid Oost-Brabant heeft woensdagmorgen drie verdachten aangehouden in een drugslab in Weert. Ze worden verdacht van het produceren van synthetische drugs.

Het team stelde een onderzoek in op basis van informatie die recent was binnengekomen. Daarin leidde het spoor naar een 26-jarige Bosschenaar. Een arrestatieteam viel rond 02.30 uur een woning en een schuur aan de Breijbaan in het buitengebied van Weert binnen. Daarbij hield het team behalve de Bosschenaar ook een 30-jarige man uit Valkenswaard en een 26-jarige Eindhovenaar aan.

In het pand bleek een lab aanwezig waarin synthetische drugs werden geproduceerd. Specialisten van LFO zijn vanochtend druk bezig geweest het lab op een veilige manier te ontmantelen.

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?

De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan.

Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing.

Video via Youtube

https://youtu.be/mWd3C5Abh_Q

[nggallery id=’7077′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie