Flavours nieuwkomer in Lekker500

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 3 min. leestijd

In Lekker500 2019 hebben 97 nieuwe restaurants een positie verworven, waaronder Restaurant Flavours uit Weert. Ook de Top-100 van dé Nederlandse restaurantgids is op de schop gegaan met maar liefst 10 nieuwkomers.

Hoofdredacteur Annelies Pijper: “Deze veranderingen hebben te maken met de toestroom van jong talent in de Nederlandse horeca, maar ook de opkomst van (hotel)bars en het verdwijnen van de klassieke scheiding tussen verschillende horecaconcepten spelen mee.” In totaal noteert de Lekker500 2019 een aanwas van 97 nieuwe restaurants, iets wat nog niet eerder is voorgekomen in 41 jaar Lekker500.

Restaurant Flavours

Restaurant Flavours, gelegen in de Hoogstraat, is er trots op deze vermelding in de culinaire gids. “Als een van de nieuwkomers in de nieuwe lekker500! Trots op ons team. Weert culinair op de kaart ?”, aldus Flavours op Facebook.

Top-3

Restaurant Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen staat dit jaar op de eerste plaats van Lekker500. Het restaurant wordt in de nieuwe editie geëerd om zijn onberispelijke keuken, hartelijke bediening, prachtige wijnen en geweldige locatie. De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer staat op 2 en De Leest in Vaassen van Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman komt dit jaar de Top-3 weer binnen.

De Lekker500

Lekker500 Lekker beoordeelt elk jaar de beste 500 restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. Steeds weer weten de makers van Lekker een gids neer te zetten waar geen restaurantliefhebber meer omheen kan, waar zowel horecabezoeker als restaurateur reikhalzend naar uitkijkt. En steeds weer doen zij hun uiterste best Lekker nog lekkerder te maken, zonder de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, verrassing, expertise en culinaire kennis. Lekker500 verschijnt 1x per jaar.

Lekker500 is een uitgave van Pijper Media. Editie 2019 bestaat uit 324 pagina’s (€14,99) met daarin de recensies over de 500 lekkerste restaurants van Nederland, columns van Gerard Ekdom en Yvette van Boven, recepten van onder meer chef-kok Jonnie Boer, etiquettelessen van Willem ‘meneer’ Reimers en interviews met 11 bevlogen sommeliers over hun vak. De gids ligt vanaf vandaag in de boekwinkels.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie