‘Gae hetj mich in eur tes’

Algemeen Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

(Foto’s) Zaterdag vond in de SooS de uitreiking plaats van het eerste exemplaar van het boek ‘Gae hetj mich in eur tes’ plaats. Het is het 5e boek van dialectschrijver Frans Adriaens, die tevens deze dag 75 jaar werd.

Zoals de titel al aangeeft, is het formaat van het boek zodanig dat je het, als het ware, zo in je zak kunt stoppen. Een boek vol met nieuwe kolderieke ‘Knipuigskes’ en prachtige tekeningen in kleur, gemaakt door tekenaar Jack Moonen. Achterin het boek zit een cd, waarop Frans alle ‘Knipuigkses’ voorleest. De opbrengst gaat volledig naar het Hospice in Weert.

De presentatie werd een feestelijke middag vol humor en muziek m.m.v. Manoeuvre, JazzMinded!, Jos van Dooren en Sjuul Camp (winnaar van de declamatiewedstrijd van Veldeke Weert). Het was de eer aan wethouder Tessa Geelen om het nieuwe boekje van Frans in ontvangst te nemen.

De presentatie was in handen van Frans zelf en natuurlijk droeg de auteur, op zijn eigen unieke wijze, voor uit eigen werk. Na de presentatie startte de verkoop van het boek en zat Frans startklaar om te signeren. Het boek is vanaf vandaag te verkrijgen in de bekende boekwinkels van Weert.

[nggallery id=’7181′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie