(Foto’s) De gemeente Weert heeft hoge ambities op het gebied van milieu en duurzaamheid. Om op termijn energieneutraal te zijn is besparing van energieverbruik nodig binnen de onderdelen vervoer, wonen, bedrijven en kantoren. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Als lokale overheid is het belangrijk om zelf de ‘daad bij het woord’ te voegen en het goede voorbeeld te geven. Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed is een uitstekende mogelijkheid en uitgelezen kans om hier invulling aan te geven. Vandaag zijn de eerste voorbereidingen begonnen met de aanleg van zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen.

Dinsdagochtend werden de zonnepanelen op het dak van het stadhuis gehesen. Binnenkort wordt er gestart met de installatie van de zonnepanelen. Naast het stadhuis zullen nog 9 andere gebouwen worden voorzien van zonnepanelen waaronder de gemeentewerf, zwembad De IJzeren man en sporthal St. Theunis.

2 REACTIES

  1. Misschien ook wat doen aan die bakken licht die tot zeer laat in de avond te zien zijn in het gemeentehuis. Terwijl er niemand te bekennen is…………!

  2. Eindelijk gaan ze iets doen aan dit lege dak, jammer dat er zoveel zomers alweer voorbij zijn. Maar toch chapeau, beter laat dan nooit.
    Het bericht was vollediger geweest als er ook vermeld stond hoeveel panelen in kwh piek er op dit dak gaat komen.

Comments are closed.