(Foto’s) De gemeente Weert heeft hoge ambities op het gebied van milieu en duurzaamheid. Om op termijn energieneutraal te zijn is besparing van energieverbruik nodig binnen de onderdelen vervoer, wonen, bedrijven en kantoren. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Als lokale overheid is het belangrijk om zelf de ‘daad bij het woord’ te voegen en het goede voorbeeld te geven. Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed is een uitstekende mogelijkheid en uitgelezen kans om hier invulling aan te geven. Vandaag zijn de eerste voorbereidingen begonnen met de aanleg van zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen.

Dinsdagochtend werden de zonnepanelen op het dak van het stadhuis gehesen. Binnenkort wordt er gestart met de installatie van de zonnepanelen. Naast het stadhuis zullen nog 9 andere gebouwen worden voorzien van zonnepanelen waaronder de gemeentewerf, zwembad De IJzeren man en sporthal St. Theunis.