Herinrichting Korenmarkt van start

(Foto’s) De herinrichting van de Korenmarkt is van start gegaan. Hier worden 5 parkeervakken omgevormd tot een fietsenstalling.

Bestaande fietsbeugels worden verplaatst. De parkeervakken worden omgevormd tot een stalling met 160 fietsparkeerplaatsen. Ook worden er twee laadpalen voor elektrische fietsen geplaatst. De stalling wordt aan weerszijde voorzien van een haag en de plantvakken van de bomen worden vergroot. Ondergronds wordt de bodemstructuur voor de bomen aangepakt zodat deze er de komende jaren weer mooi bij staan. Aan de andere zijde van de Korenmarkt worden ter compensatie vier nieuwe autoparkeerplaatsen aangelegd.

Wethouder Martijn van den Heuvel (openbaar gebied en vervoer): ‘Fietsgebruik stimuleren kan alleen als de binnenstad goed bereikbaar is. Daar hoort ook bij dat fietsen goed en op een nette wijze, kunnen worden gestald. Met de aanleg van een mooie fietsenstalling midden in het centrum stimuleren we het gebruik van de fiets. De groene aankleding van het centrum zorgt voor een betere sfeer en mooie uitstraling’.

De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer 3 weken. Aansluitend worden diverse locaties in de binnenstad voorzien van extra groen. De vergroening is uiterlijk op vrijdag 30 november gerealiseerd.

[nggallery id=’7167′]