Rijbewijs kwijt na dutje op afrit A2

(Foto’s) Een man uit Baexem heeft afgelopen nacht zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij een dutje had gedaan op de afrit A2 bij Weert-Noord.

Agenten van de eenheid Dommelstroom (Cranendonck) zagen op de afrit A2 bij Boshoven een geparkeerde auto staan. De auto met daarin een slapende bestuurder stond gevaarlijk geparkeerd. De man bleek onder invloed te zijn van GHB, zo laat een woordvoerder van de politie Brabant-Oost weten.

De bestuurder is in een ambulance gecontroleerd op zijn medische toestand. Daarna is hij door de politie naar huis gebracht. De auto, waar ook nog twee honden in zaten, is afgesleept en eveneens naar huis gebracht. Het flesje GHB is in beslag genomen door de politie.

Omdat de agenten de man niet hebben zien rijden was een proces-verbaal voor rijden onder invloed niet mogelijk. De man was bij de politie wel bekend als drugsverslaafde en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd ten behoeve van onderzoek naar zijn rijvaardigheid.