Voor de verbouwing van winkelcentrum de Muntpassage is op 13 september 2018 de Omgevingsvergunning door Gemeente Weert verleend. Op 2 oktober werd het ontwerp toegelicht aan de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Weert. Daarbij werd ook bekend dat de H&M zich gaat vestigen in het winkelcentrum.

Medio oktober start de aannemer met het inpandig strippen van het interieur in het voormalige V&D pand. Omwille van deze werkzaamheden zijn de buiten-zijdes van deze unit voorzien van bestickering zodat het straatbeeld een fraaiere aanblik heeft gedurende de periode van werkzaamheden.

In week 47, 3e week november, staat de verhuizing van Durlinger Schoenen gepland. Zij verhuizen naar de nieuwe winkel in de voormalige unit van Miss Etam. Deze unit is recentelijk voorzien van bestickering en wordt nu omgebouwd naar het winkelconcept van Durlinger. WE Fashion krijgt een tijdelijke entree en etalage/verkoopruimte via de passage richting Collegeplein.

Miss Etam de eerste

De nieuwe winkel van Miss Etam Muntpassge, naast Essenzia, is vandaag geopend. Deze Miss Etam is de eerste winkel in Nederland waarin de nieuwste formule wordt gepresenteerd. Een prachtig nieuwe winkel met de laatste mode voor de modebewuste vrouw!

Bouwplaats Nieuwe Markt

Aan de Nieuwe Markt-zijde wordt medio november gestart met de bouwplaatsinrichting en de afsluiting van deze entree staat gepland in week 47 en zal ongeveer 6 maanden duren. De winkels van Livera en Nelson, net buiten de passage aan de Nieuwe Markt, blijven toegankelijk voor bezoekers.

Vanaf het moment van afsluiting entree wordt er een duidelijke routing uitgezet voor bezoekers van de binnenstad zodat de loop naar de entrees van de Muntpassage duidelijk is. Ook ontvangen alle winkels flyers met daarop een plattegrond en informatie over de verbouwing voor bezoekers / klanten. Er kan dus gewoon gewinkeld worden tijdens de verbouwing.