(Foto’s) De hulpdiensten zijn dinsdag rond 17.00 uur gealarmeerd voor een noodgeval in een trein.

In een Intercity die onderweg was van Roermond naar Weert was een vrouw onwel geworden. De eerst volgende stop waar de vrouw geholpen kon worden was het NS-station in Weert. Daar spoedde zich twee politie-eenheden en een ambulance naar toe.

De vrouw kon vervolgens snel geholpen worden. De bedoeling was dat ze in Sittard zou uitstappen, maar dat werd uiteindelijk Weert. Ze had geen flauw idee van wat er zich tussen Sittard en Weert had afgespeeld. De vrouw is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Ten gevolge van de hulpverlening liep het treinverkeer enige vertraging op. De Intercity richting Amsterdam liep een vertraging op van ruim 20 minuten. De eindbestemming werd gewijzigd in Eindhoven omdat de vertraging te groot was geworden.