Op zaterdag 6 oktober jongstleden reikten de vrijwilligers van de Sponsorwinkel in Weert weer sponsorcheques uit aan 22 vrijwilligersorganisaties in Weert e.o.

Daarnaast zijn er in september en oktober ook nog 30 sponsorcheques uitgereikt op locatie bij evenzoveel verenigingen. De totale waarde van deze donaties is € 43.880. De vrijwilligers die werken in de kleding- en speelgoedwinkel doneren per gewerkt uur een bedrag aan één of meer door hen aangewezen goede doelen. Veel Weertenaren geven hun gebruikte kleding, schoeisel en speelgoed af bij de Sponsorwinkel. Hier worden de spullen gesorteerd en de goede spullen verkocht tegen zeer lage prijzen. De Sponsorwinkel bestaat deze maand elf jaar en doneerde in de afgelopen jaren liefst ruim een half miljoen euro. Daarnaast hebben de Sponsorwinkel en de Voedselbank een nieuw initiatief gelanceerd, waardoor klanten met een zeer laag inkomen kledingcheques ontvangen, waarmee zij in de sponsorwinkel kleding kunnen uitzoeken.

De zaterdag uitgereikte cheques, aangewezen door de vrijwilligers, gingen naar: Kindervakantiewerk Tungelroy, Schutterij St. Barbara Tungelroy, Kabouters Scouting Tungelroy, Damessportvereniging Crescendo, Zang & Kleur, Stedelijke Harmonie St. Antonius, Stichting Hartendroom, Schutterij St. Sebastianus Laar, Katholieke Oudervereniging “St. Sebastiaen” Laar, Stichting Sint Nicolaas Weert, Wijkpark De Weijer Biest, Stg. Op Eigen Benen, Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880, TTV Weert ’88, CV De Heiknuiters, Vereniging Paluda, Toon Hermanshuis, Animo koor, Ouderenvereniging St. Matthias Leuken en Dr. Joe Hoe.

Daarnaast zijn de volgende organisaties op locatie verrast: Bewonerscommissie Nedermazehof, vv Vetnel, vv Vetkej, Muziekgezelschap De Waerse Ku-j, Birgittinessen Abdij Maria Hart, PSW, Dierenambulance Weert, Stichting Minimavakantie regio Weert, VV DESM, Stichting Narsari, Buurtvereniging Fatima, Laarder Vrouwen Beweging, Groot St. Martinuskoor, Seniorenkoor Wij willen Zingen, Manoeuvre Weert, Harmonie St. Joseph Weert-Zuid,, Creatref Leuken, Scouting Keent-Moesel, Land van Horne, De Beestenboel, Stichting OntspanWater, Franciscus Hospice en de Weerter Mix muziekkapel.

Alle ontvangende organisaties bedankten de vrijwilligers voor de –vaak onverwacht- royale donatie. Foto’s van de uitreiking van de sponsorcheques staan op www.sponsorwinkelweert.nl en www.facebook.com/sponsorwinkel.

Cheques Voedselbank en Weerter minima

Twee bijzondere cheques gingen naar de Voedselbank en de Weerter Minimagroep. De Sponsorwinkel zal in de toekomst alle kleding verwerken die inwoners brengen naar de twee genoemde organisaties. De Sponsorwinkel ondersteunt beide organisaties financieel en levert en kledingcheques zodat mensen met een zeer laag inkomen gratis kleding kunnen aanschaffen in de Sponsorwinkel.

De Sponsorwinkel is met uitzondering van de schoolvakanties geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-16.30 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur. Je vindt de Sponsorwinkel aan de Dr. Schaepmanstraat 17. Gedurende deze tijden kunt u ook jouw textiel, schoeisel en speelgoed afgeven.

2 REACTIES

  1. Ik kan het nog steeds niet begrijpen dat een land als Nederland een voedselbank accepteert.
    Wel scheepsladingen gelukszoekers binnenhalen en met alle egards behandelen en op het zelfde moment de mensen naar een voedselbank sturen.

  2. Dus je geeft gewoon toe dat je niets anders doet dan grauwelen op andere ‘Grauwelaars’ en zelf niets anders doet?

Comments are closed.