‘Terreurverdachten in vakantiehuisje’

112 Weert 3 reacties 1 min. leestijd

Update 21.05u – De terreurverdachten die in september werden opgepakt zaten samen met een politie-infiltrant in een vakantiehuisje in Weert, dat meldt RTL Nieuws.

Het huisje maakte onderdeel uit van een undercover-operatie van de politie. De vakantiewoning was door de politie voorzien van afluisterapparatuur. De terreurcel werd al maandenlang door de politie in de gaten te houden. Daarbij was een agent bij de terreurcel geïnfiltreerd.

De verdachten hadden plannen om al in augustus een aanslag te plegen op een druk evenement. Maar dat werd uitgesteld omdat de voorbereidingen nog niet waren voltooid. De bedoeling was om een autobom te laten ontploffen en wanneer de hulpdiensten zouden arriveren nog eens toe te slaan met bomvesten en Kalasjnikovs, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ook wilden de verdachten zoveel mogelijk jongeren treffen, zo meldt de NOS.

Omdat de terreurcel goed in de gaten werd gehouden wist de politie ook dat het Franse busje op de parkeerplaats aan de Trancheeweg zou stoppen. De hele dag stonden agenten van een speciale eenheid klaar om over te gaan tot actie. Ook een politiehelikopter stond verscholen op een terrein nabij de parkeerplaats.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties