Update 21.05u – De terreurverdachten die in september werden opgepakt zaten samen met een politie-infiltrant in een vakantiehuisje in Weert, dat meldt RTL Nieuws.

Het huisje maakte onderdeel uit van een undercover-operatie van de politie. De vakantiewoning was door de politie voorzien van afluisterapparatuur. De terreurcel werd al maandenlang door de politie in de gaten te houden. Daarbij was een agent bij de terreurcel geïnfiltreerd.

De verdachten hadden plannen om al in augustus een aanslag te plegen op een druk evenement. Maar dat werd uitgesteld omdat de voorbereidingen nog niet waren voltooid. De bedoeling was om een autobom te laten ontploffen en wanneer de hulpdiensten zouden arriveren nog eens toe te slaan met bomvesten en Kalasjnikovs, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ook wilden de verdachten zoveel mogelijk jongeren treffen, zo meldt de NOS.

Omdat de terreurcel goed in de gaten werd gehouden wist de politie ook dat het Franse busje op de parkeerplaats aan de Trancheeweg zou stoppen. De hele dag stonden agenten van een speciale eenheid klaar om over te gaan tot actie. Ook een politiehelikopter stond verscholen op een terrein nabij de parkeerplaats.

4 REACTIES

  1. Complimenten voor deze politie actie dat mag ook wel gezegd worden. Een bloedbad op de kermis is toch voorkomen met deze actie. Je kan denken wat je wilt maar ze zijn goed in de gaten gehouden al die tijd. Als Nl niet zo allert is waren we al lang en breed de klos geweest. Ja en tuurlijk kon je op je vingers natellen dat die gasten wel degelijk in een vakantiepark zaten ,maar om onderzoek etc niet in gevaar te brengen is naar buiten gebracht dat het niet zo was net als dat het doel hoogstwaarschijnlijk toch de kermis is geweest. Bij deze nogmaals mijn complimenten dat ze goed in het vizier gehouden werden. Ik hoop niet dat ze vanwege div vormfouten etc weer op vrije voeten gaan komen want rechters in NL hebben daar helaas nog al is een handje van.

  2. Doelwit zou ook wel eens het re├╝nie-feest kunnen zijn geweest van de Philips van Horne.
    Heel veel jonge mensen! Hoe dan ook, de kans dat het een keer wel lukt stijgt met de dag bij deze ongecontroleerde instroom. Maar ja, hier hebben onze bestuurders voor gekozen.

  3. Vakantiehuisje ergens in Weert of vakantiepark Weerterbergen van Roompot, dat zijn 2 verschillende dingen.
    Met uw stelling pleegt u smaad, ook u is net zo goed als ik niet anoniem op deze site. Ook u gebruikt een ip adres. Natuurlijk heeft u het recht om uw fantasie te uiten net zoals iedereen, maar dit kent zeker grenzen.

  4. Dacht ik toch heel even dat het om een goede actie vd politie/overheid, het voorkomen v een bloedige aanslag en niet geneuzel om een vakantiehuisje, smaad plegen en fantasie uiten.

Comments are closed.