Voorarrest terreurverdachten verlengd

De rechtbank heeft dinsdagmiddag de voorlopige hechtenis van 7 terreurverdachten opnieuw verlengd. Vier van deze verdachten werden op 27 september j.l. door een speciale politie-eenheid op de Trancheeweg in Weert aangehouden.

De verdachten waren voor een aanslag op zoek naar AK47’s, handvuurwapens, handgranaten, bomvesten en grondstoffen voor een of meer (auto)bommen. Zij zochten ook mogelijkheden voor een training met vuurwapens en het gebruik van bomvesten. Het onderzoek kwam deze maand in een stroomversnelling vanwege vergaande vorderingen van de verdachten. Het plan was vermoedelijk om met bomvesten en Kalasjnikov AK47’s een aanslag te plegen op een evenement en op een andere plaats een autobom tot ontploffing te brengen. Naar het precieze doel wordt nog onderzoek gedaan.

De rechtbank besloot dinsdag om het voorarrest van de zeven verdachten te verlengen. Bij zes verdachten is het voorarrest verlengd met 90 dagen en bij één verdachte met 45 dagen.