Weert gaat even terug in de tijd

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Het is de Maand van de Geschiedenis. Weert staat vooral in het teken van de Van Hornedynastie, die van grote invloed is geweest op de ontwikkeling en stadswording van Weert. In dit weekend staan veel activiteiten gepland die herinneren aan de Van Horne’s.

De meeste activiteiten vonden plaats in en rondom de Paterskerk aan de Biest. Zo was er op het grasveld bij het voormalig kloostercomplex een Middeleeuws kampement ingericht. Daar brachten de ridders en ambachtslieden van ‘Rin ende Maes’ de tijd van de graven tot leven, met activiteiten zoals: een smederij, een ridder te paard, middeleeuws koken, boogschieten en harnassen passen. Ook konden bezoekers een kijkje nemen in de expositie in de Paterskerk en deelnemen aan een rondleiding.

Het was een leuk evenement voor jong en oud! Voor de jeugd waren er activiteiten zoals scherven puzzelen, het schoonmaken en bestuderen van historische muntjes en het restaureren van archeologische objecten. Ook was er een Van Horne speurtocht uitgezet.

Gemist? Zondag is er nogmaals een kans op terug in de tijd te gaan op de Biest.

Bekijk een sfeerimpressie van zaterdag (door Theo Van de Winkel).

[nggallery id=’7132′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie