Vleugje Lourdes in de wijk Moesel

Overbekend is de lichtprocessie in Lourdes. Al die pelgrims die met brandende kaarsen door de avond lopen. Een prachtig gezicht. Ook in Weert wordt sinds enkele jaren een lichtprocessie gehouden met als eindbestemming de Lourdesgrot in de Moeselkapel.

Op woensdag 17 oktober vindt de lichtprocessie plaats, waarvoor alle parochies van het dekenaat zijn uitgenodigd. Om 19.30 uur wordt begonnen met een korte gebedsdienst in de Moeselkerk. Alle deelnemers krijgen een kaarsje en gaan in het duister van de vroege avond een lichtprocessie lopen van de kerk naar de Moeselkapel. Daar wordt de lichtprocessie afgesloten met een lied, een gebed en de plechtige zegen. Alles bij elkaar is men na een uur weer terug bij de Moeselkerk.

Iedereen is uitgenodigd mee te lopen, jong en oud. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Moeselkerk. Het kerkbestuur van Moesel-Keent zal na afloop iedereen graag hartelijk ontvangen in de zaal naast de Moeselkerk voor nog een gezellig samenzijn met koffie, thee en cake. En… hoe meer deelnemers, hoe indrukwekkender en sfeervoller!

De route is als volgt

1. vertrek vanuit de Moeselkerk aan de Nassaulaanzijde
2. Johan Willem Frisolaan
3. op het einde van het speelterrein meteen naar links, wederom Johan Willem Frisolaan (aan de andere kant van het plein)
4. tot aan de Nassaulaan
5. Nassaulaan tot aan de Margrietlaan,
6. rechts tot aan het Moeselplein
7. links tot aan de Moeselkapel