Jeugd Olympische Spelen

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

Van 6 tot 18 oktober wordt in Buenos Aires, Argentinië, de derde editie van de Jeugd Olympische Spelen gehouden.

Toptalenten uit 206 landen tussen de 15 en 18 jaar oud doen hieraan mee. Talent TeamNL bestaat uit 41 sporters die uitkomen in 19 disciplines. Vanuit Weert zijn Kiki Fleuren (3×3 basketbal) en Raymon Truijen (breakdance) aanwezig.

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht afgelopen woensdag een verrassingsbezoek aan het Jeugd Olympisch Dorp in Buenos Aires. De minister kreeg van chef de mission Mark Huizinga een rondleiding door het dorp en sprak met een aantal leden van Talent TeamNL. Onder hen B-girl Vicky Bergmans uit Gastel en coach Raymon Truijen uit Weert.

De minister toonde zich zeer geïnteresseerd in de danssport, die in Buenos Aires voor het eerst op het Olympisch programma staat. Ook was hij onder de indruk van enkele dance-moves die danser Vicky liet zien. Naast de minister was ook de Nederlandse ambassadeur in Argentinië, Roel Nieuwenkamp, bij het bezoek aanwezig.

Danser Vicky Bergmans traint al jaren lang bij de Weerter Floor Burnin’ Crew en komt uit voor de dansschool OnTheOne uit Eindhoven. Voor dit evenement wordt ze eenmalig gecoached door Raymon Truijen, die de laatste jaren veel coachingservaring op deed in binnen- en buitenland met de Fresh Allstars.

Op 7 oktober zullen de breakdance wedstrijden van start gaan. De Jeugd Olympische Spelen is een multisportevenement voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. Het begint zaterdag en duurt tot 18 oktober.

Meer informatie over de Jeugd Olympische Spelen en Talent TeamNL is hier te vinden: https://www.nocnsf.nl/buenosaires2018. Minister Bruno Bruins is deze week in Argentinië voor een ministeriële G20-bijeenkomst over gezondheid. Tijdens de bijeenkomst was basketbalster Kiki Fleuren zich met haar team aan het voorbereiden op de wedstrijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie