Schaapskudde onderweg door Weert

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd

(Foto’s) Een opmerkelijk beeld gisteren in het Weerterbos en het buitengebied van Boshoven in Weert. Een schaapskudde onderweg naar De IJzeren Man. Auto´s gingen de berm in. Honden aan de lijn in afwachting van de schaapspassage.

De 250 schapen kwamen vanaf de Straabrechtse Heide in Heeze via bospaadjes langs de Oude Graaf naar Weert afgezakt. Komende tijd grazen de dieren her en der in de bossen van de IJzeren Man waar ze ongetwijfeld ook een bezienswaardigheid zullen zijn.

In het verleden waren rondtrekkende schapen een heel vertrouwd beeld in ons landschap. Met schapen kunnen opmerkelijke natuurresultaten worden bereikt in natuur- en heidegebieden, bermen en andere landschapselementen.

Bekijk een bijdrage van Gert van Elk.

[nggallery id=’7080′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie