Speciale fietstocht Ken uw wijk

(Foto’s) Vorig jaar bestond de wijk Molenakker 25 jaar. Maar wat kennen de wijkbewoners eigenlijk van hun omgeving? De Biesterbrug en de kleipijpenoven kennen veel mensen wel, maar toch zijn er veel onbekende plekjes in de wijk.

Reden voor voor het bestuur van de Wijkraad Molenakker om een ‘Ken uw wijk’ fietstocht te organiseren. Deze fietstocht is niet in de vorm van een wedstrijd of prestatietocht, maar een gezellige fietstocht voor zowel kinderen als volwassenen.

De opzet van de fietstocht, van 11 kilometer lang, is om de wijkbewoners door hun eigen wijk te laten fietsen en daarbij te laten zien wat Molenakker allemaal te bieden heeft. Zo heeft Molenakker bijvoorbeeld ook kazematten en een naaimachinemuseum.

Zo’n 50 buurtbewoners kwamen zondagochtend naar het Molenakkerplein om deel te nemen aan deze fietstocht. Wethouder Tessa Geelen was aanwezig voor de officiële aftrap. Nadat de wijkbewoners een bodempje hadden gelegd met de door Jan Linders gesponsorde koffie en vlaai, gingen de bewoners op pad. Van de wijkraad kregen ze nog een boekje met achtergrondinformatie en de route overhandigd.