Gesprek woonwagenstandplaatsen

(Foto’s) In Nederland, en ook in Weert, is er behoefte aan meer standplaatsen voor woonwagens. In Weert werd afgelopen week door enkele families nog actie gevoerd voor het stadhuis.

Een andere familie had enkele weken geleden al een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders in Weert. In de brief uitten zij hun zorgen over het behoud en uitbreiden van woonwagenstandplaatsen in de gemeente Weert. Overal in Nederland werd gedemonstreerd, maar de familie Pruijmboom gaf te kennen liever in gesprek te willen gaan dan te demonstreren. Burgemeester Heijmans gaf gehoor aan hun brief en nodige de familie deze week uit voor een gesprek en daarbij de brief officieel in ontvangst te nemen.

Procedure

De boodschap van de burgemeester was dat het goed is dat ze zich als familie laten horen. Inmiddels loopt er een algemene procedure voor meer standplaatsen. Deze loopt voor alle belanghebbende families in Weert. Er zal eerst door de gemeenteraad een besluit genomen moeten worden om verdere invulling te kunnen geven en de wensen te inventariseren.

Eerdere beloftes

Volgens de familie zijn er in 1994 al beloftes gedaan voor een uitbreiding van enkele woonwagenplaatsen, maar hier is tot op heden geen vervolg aan gegeven. Deze ondertekende stukken zal de familie nog afleveren bij de gemeente, want gemaakte afspraken zullen meegenomen moeten worden in de uiteindelijke uitkomst.

De familie Pruijmboom was blij dat de burgemeester open stond voor een gesprek en hoopt dat er spoedig een oplossing komt voor de vraag naar extra standplaatsen. De familie woont inmiddels al 25 jaar in Weert en hoopt dat ook daar rekening mee gehouden word bij de besluitvormingen die gaan volgen.

Weert heeft meeste standplaatsen

De gemeente Weert heeft in Midden-Limburg de meeste standplaatsen voor woonwagens, zo blijkt uit een recent woningmarktonderzoek. Het is hier immers ook prettig wonen. Begin 2018 zijn er circa 300 woonwagens c.q. standplaatsen in Midden-Limburg. Dit is gelijk aan 0,3% van de woningvoorraad. Weert heeft daar met 105 standplaatsen een groot aandeel in ten opzichte van andere Midden-Limburgse gemeenten.

[nggallery id=’7220′]