Woonwagenbewoners voeren actie

40 reacties

(Foto’s/video) Een aantal woonwagenbewoners uit Weert heeft dinsdag actie gevoerd voor de deuren van het Weerter stadhuis. Ze vragen aandacht voor het huisvestingsbeleid van de woonwagenbewoners.

Ze waren met twee caravans en spandoeken naar de Wilhelminasingel gekomen om aandacht te vragen vanwege het gebrek aan standplaatsen. Het protest staat overigens niet op zichzelf. Er wordt al een aantal weken in heel Nederland geprotesteerd door woonwagenbewoners. Burgemeester Heijmans en wethouders Gabriels en Van Eijk kwamen naar buiten om in gesprek te gaan met de bewoners.

De bewoners die vandaag in actie kwamen wonen momenteel in een ‘gewoon’ woonhuis. Ze willen terug naar een woonwagenkamp waar ze met de hele familie bij elkaar kunnen wonen. Het probleem is echter dat er te weinig standplaatsen zijn. Dat is niet alleen in Weert, maar ook in andere plaatsen.

In het gesprek tussen de burgemeester en wethouders werd afgesproken dat de gemeente aan de slag gaat met de problematiek. Bij de families die vanochtend voor het stadhuis stonden gaat het om zo’n 16 standplaatsen. De komende maanden wordt de situatie verder in kaart gebracht. Voor de zomer van 2019 wil de gemeente met een voorstel komen. Hiervoor moet ook overleg worden gevoerd met Wonen Limburg.

Er zijn overigens nog meer woonwagenfamilies die aandacht vragen voor de problematiek. Met deze families staat begin november een gesprek gepland bij de burgemeester in het stadhuis.

Video via Youtube

https://youtu.be/cZ82IZRNoWk

[nggallery id=’7187′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
40 reacties