Dode na ongeval met spookrijder op A2

Update 23.25u – Maarheeze – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdagavond gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de snelweg A2 bij Maarheeze.

In de rijrichting van Eindhoven naar Weert had bij de afrit Maarheeze een botsing plaatsgevonden waarbij twee personenauto’s bij betrokken waren. Volgens de eerste berichten reed een van hen in tegengestelde richting op de snelweg. Het kwam tot een frontale aanrijding met de spookrijder waarbij een dode en een zwaargewonde bij te betreuren waren.

De brandweer kwam ter plaatse om de slachtoffers te bevrijden en de omgeving af te dekken. Een traumahelikopter landde op de snelweg zodat de trauma-arts en verpleging zo snel mogelijk medische bijstand konden verlenen aan de zwaargewonde.

De snelweg A2 zal de komende uren afgesloten zijn voor het verkeer.

Update

De spookrijder was al bij Weert gesignaleerd. Bij Maarheeze kon een automobilist de spookrijder niet meer ontwijken waarna de fatale botsing ontstond. De spookrijder is zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Een automobilist die in de juiste richting reed kwam te overlijden, zo meldt de politie Brabant-Oost.

Update 23.25u

De overleden bestuurder bij het ongeval met de spookrijder is een man uit Limburg. Zijn vriendin die naast hem in auto zat, raakte lichtgewond bij de frontale botsing. De spookrijder uit België ligt zwaargewond in het ziekenhuis van Nijmegen. Onderzoek naar de toedracht is nog volop bezig.

Update

Het dodelijke slachtoffer betreft een 28-jarige man uit Weert.

Video via Youtube

https://youtu.be/GR32jnguBKw