Gedeputeerde bezoekt NedZink

Budel-Dorplein – Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Anne-Marie Spierings bracht woensdag 28 november 2018 een bedrijfsbezoek aan NedZink in Budel-Dorplein, samen met een delegatie van de provincie.

Er werd uitvoerig gesproken over het ‘Project Olympus’, waarmee NedZink investeert in modernisering en uitbreiding van de productietechnologie. Hierbij zet NedZink tevens in op verdere verduurzaming van de fabricage van zink en draagt bij aan de energie transitie van gas naar elektriciteit. Door middel van elektrificatie van het produktie proces en door deels eigen opwekking van energie zal NedZink nog groener worden.

Zink zelf is reeds een zeer duurzaam bouwmetaal en met deze investeringen zet NedZink in op een nog duurzamere manier van produceren. Kortom, met Project Olympus is NedZink een mooi boegbeeld voor duurzaamheid en energie transitie in Brabant.